Hvorfor har ingen fortalt mig dette før?

Jeg har truffet et meget bevidst valg om, at denne hjemmeside skal handle om alt det fantastiske du kan gøre for din krop og din sundhed, og den enorme indflydelse du har på dit eget helbred. En positiv bevidstgørelse om, hvor stor forskel det gør, hvordan du vælger at leve dit liv.

Jeg kan sagtens forstå, hvis nogen spørger, “Hvorfor har ingen fortalt mig dette før?” – “Jeg har aldrig hørt min læge tale om, at kosten kan helbrede mine sygdomme”!

sur-smiley

Så når jeg på trods af mine egne intentioner alligevel kommer med lidt sure grynt her, så har det bl.a. følgende 2 årsager:

  1. Jeg ønsker for dig, at du har så mange oplysninger, som overhovedet muligt, i forhold til at træffe dine egne frie valg om, hvordan du ønsker at behandle din krop, og hvis den er syg, hvordan du vælger at gøre den rask igen.
  2. Jeg bliver faktisk meget vred, når jeg tænker over, hvordan medicinal industrien spiller hasard med vores liv. Det samme kan man et langt stykke hen ad vejen sige om vores sundhedssystem, og om kød-, æg- og mælkeindustrien.

Det er således min holdning, at ikke blot er det sundhedsskadeligt for os at spise for meget kød, æg og mælkeprodukter, og at vi i den grad bør begrænse vores indtag af disse fødevarer – men langt det meste medicin er ligeledes ekstremt farligt for kroppen. Selv de smertestillende tabletter du indimellem tager, når du har hovedpine eller andre trivielle smerter, kan gøre skade på dit immunforsvar og dine indre organer.

I USA og Europa er lægemidler den tredjehyppigste dødsårsag efter hjertesygdomme og kræft.

Hvis en sådan kolossalt dødelig epidemi var forårsaget af en ny bakterie eller virus, eller bare en hundrededel af den, ville vi have gjort alt, der stod i vores magt for at få den under kontrol. Det er en tragedie, at selvom vi nemt kunne få vores medicinepidemi under kontrol, gør vore politikere, der ellers har beføjelse til at foretage de nødvendige ændringer, stort set ingenting.

Og frem for at stille os selv det naturlige spørgsmål: “Hvad har gjort mig syg?” – “så vil vi hellere æde en pille, når det går galt” (som en af mine gode veninder formulerede det).

Det er ganske enkelt blevet naturligt for os at leve unaturligt.

Hvis du ønsker at læse mere om uvirksom medicin og en industri, hvis vigtigste opgave er at tjene penge – ikke at sætte patientens tarv højest – kan jeg anbefale bøger af den internationalt anerkendte, danske dr. med. og professor hos “Det Nordiske Cochrane Center”, Rigshospitalet og forfatter, Peter Gøtzsche. En af hans seneste bøger: “Dødelig medicin og organiseret kriminalitet” fra 2013, er en bog med stærk kritik af medicinalindustrien og systemet for godkendelse og kontrol af medicin, og handler om, hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsnet.

Se en anmeldelse af bogen her

I min optik bliver disse forhold endnu mere sørgelige, når nu undersøgelse på undersøgelse dokumenterer, hvor meget vi selv kan gøre for, ikke blot, at holde kroppen sund og fri for sygdomme, men også for at helbrede selv fremskredne velstandssygdomme med frisklavet fiberrig plantekost, god søvn, sollys og moderat motion.

Hvornår begynder lægerne at udskrive mad som medicin? Sund mad er uden sammenligning den mest effektive medicin, som du kan indtage, og så er den oven i købet bivirkningsfri. De valg du træffer hver dag, i relation til, hvad du putter i munden, kan således have afgørende indflydelse på dit helbred og din livslængde. To tredjedele af de sygdomme, som mange af os i den vestlige verden lider af, kan dokumenteret forebygges via god mad, motion og søvn.

Hvorfor er der så ikke flere læger i Danmark, som interesserer sig  for madens betydning for vores sundhed?

Som det er i dag indgår ernæringslære stort set ikke i lægeuddannelsen. Vi træner læger i at diagnosticere, operere og udskrive medicin. Konsekvensen er at ingen rigtig tror på at maden har nogen betydning i forhold til sundhed.

Heldigvis ved du jo nu selv, hvilken forskel du kan gøre med din kost – og i forhold til din læge kan du undersøge muligheden for at konsultere en læge, som i det mindste har fravalgt at arbejde for medicinalindustrien.

Se læger uden sponsor her

Alt i alt handler det for mig om, at tage ansvar for mit eget liv. At søge informationer, dokumentation og viden både indenfor og udenfor det etablerede system, og baseret på dette, samt min sunde fornuft, at give mig selv mulighed for at træffe mine egne valg, når det gælder mit eget liv, sundhed og helbred.

Jeg håber jeg kan give dig modet til at gøre det samme. Det er dit liv – dit valg – og dit ansvar.

“Den medicinske forskning har gjort så store fremskridt, at der snart ikke findes raske mennesker mere!” Aldous Huxley