En lille pige med bare tæer

Mit navn er Jette Toft-Wede. Jeg er født i 1968, og min vigtigste rådgiver er en lille pige med bare tæer…

Pige i bare tæer

Siden 1990 har jeg arbejdet i dansk og internationalt erhvervsliv – hovedsageligt indenfor den grønne branche med energibesparelser og bæredygtighed. Min daglige gang har i stort omfang været hos direktion og ledelse i både store og små virksomheder.

Sideløbende har jeg dog konstant udvidet min viden om og uddannet mig indenfor kost, ernæring og sundhed. Jeg udlever nu min drøm og har en af Danmarks bedste indkvarteringer, Alsbrogaard Bed & Breakfast, hvor vi udelukkende serverer vegansk mad. Se mere om Alsbrogaard her.

Jeg startede for mere end 20 år siden med at studere Akupunktur og Traditionel Kinesisk Medicin (TCM), ved Skolen for Akupunktur og Traditionel Kinesisk Medicin under  ledelse af Akupunktør og Læge Elsebeth Lægaard og Akupunktør og Taijiquan-instruktør Irene Engelbrecht.

Derudover har jeg i en del år arbejdet med kroppsykoterapi (BMS) ved Institut for Psykosomatik under ledelse af Nehemias Tavares, samt gennemført certificerede kurser indenfor Silva Mind, Silva Ultra Mind og Psykologi i Psykoverbal kommunikation (NLP).

jette_4

Jette Toft-Wede

“Jeg har ofte oplevet Jette tale med meget bange og syge mennesker på mine kurser. Hun har stor indlevelse og fornemmelse for andres følelser og kan kommunikere med folk så de føler sig trygge og beroliget. Jette har været et stort aktiv for os, og hun har også inspireret mig i min måde at arbejde på.”   Nehemias Tavares, Leder, Institut for Psykosomatik

Jeg har ligeledes eksamen i anatomi/fysiologi og sygdomslære på sygeplejerskeniveau ved FDZ i Kolding.

Jeg har undervist og holdt foredrag om kost og ernæring – og oplevet, hvordan mange af de mennesker jeg har været i berøring med, flytter sig bemærkelsesværdigt, når de opdager, hvor stor indflydelse de selv har på deres sundhedstilstand.

Mine viden om kost og ernæring er baseret på årevis af resultater og forskning fra bl.a. følgende internationale anerkendte kapaciteter: Nathan Pritikin, Dr. Denis Burkitt, Dr. Dean Ornish, Dr. Neal Barnard, Dr. John McDougall, PhD. T. Colin Campbell, Dr. Michael Greger, PhD. Doug Lisle, John og Ocean Robbins, Dr. Caldwell Esselstyn, danske dr. med. og professor, Peter Gøtzsche.

I mit privatliv har jeg haft, og har stadig, psykisk sygdom hos pårørende tæt inde på livet, og måtte selv på et tidspunkt bukke under for et helt livs forsøg på at leve op til mine egne urealistiske forventninger. Dette resulterede i en sygemelding med stress i mere end et år. Mine symptomer var voldsom træthed, kvalme, svimmelhed, hovedpine, nakkesmerter, invaliderende rygsmerter, nedsat syn, lys- og lydfølsomhed, depression, angstanfald, forvirrethed, ord der forsvandt, kronisk tarmsygdom (Colitis) og meget mere.

At være alvorligt syg med stress gav mig oplevelsen af at jeg blev tvunget tilbage i min krop. I tiden lige inden jeg blev syg, mærkede jeg ikke længere hverken sult, tørst eller træthed. Alt kørte så at sige på autopilot. Da jeg først lå der – næsegrus – mærkede jeg til gengæld alt…

Jeg havde jo selv en masse værktøjer i værktøjskassen. Denne havde jeg blot fået stille fra mig i en mørk og afsides krog, og til dels glemt alt om. Nu fik jeg den hevet frem i lyset igen, og etablerede lidt efter lidt nogle af de gamle vaner, som jeg vidste kunne hjælpe mig. Jeg mærkede efter, hvad der føltes mest vigtigt og prioriterede ud fra det.

Således fik jeg hurtigt styr på min kost og bragte mig selv ud af akut-fasen (blødning) på den “kroniske” tarmsygdom, Colitis. Dette uden at tage nogen form for medicin.

Jeg havde ligeledes stor opbakning fra min arbejdsplads, og professionel hjælp til at få styr på det tanke-kaos, som pludselig opstod. Gode samtaler med skønne stresscoach, Lotte Klink, fik mig til, at indse at jeg havde været faret vild i mange år! Mit hjem er lige her, hos min store interesse for sundhed og ernæring, og ikke mindst min passion for at give dette videre til dig der søger.

Jeg har selv fundet den bedste rådgiver i en lille pige med bare tæer, som jeg kan kalde frem fra hendes lege-verden i min mave og i min fortid. Hun ligner mig på en prik, da jeg var 5 år gammel, i kjole og bare tæer, og med det lyse hår flagrende løst om hovedet. Som regel er hun optaget af en masse spændende ting, og har aldrig lyst til det, der er kedeligt og trist og surt og vredt.

Hun hjælper mig med at blive hjemme hos mig selv – og holde fokus på de ting der gør mig glad. I glæden ligger de største og mest positive ressourcer!

Læs Lotte Klinks indlæg “Er det virkelig det du vil?”

Jeg har oplevet stress meget tæt på – og fra begge sider: På egen krop, og som pårørende.  Min mand gik ned med stress et par år før jeg selv gjorde. Michael arbejdede på det tidspunkt som direktør i en af verdens største transportvirksomheder, men nærmest fra den ene dag til den anden, faldt han fuldstændig fra hinanden og gik i stykker. Han havde utallige fysiske symptomer, og var stærkt plaget af angstanfald. Så jeg kender også til, hvordan det er at være pårørende til en alvorlig stress-ramt.

Sammen har Michael og jeg været på spændende en rejse, hvor vi nu har truffet meget bevidste til- og fra-valg. Vi ønsker at leve resten af vores liv, uden medicin og med det bedste helbred.

Jeg er overbevist om at, hvis du kan blive syg – kan du også blive rask igen – også uden at tage farlig medicin!

Jeg er i dag helt fri for min “kroniske” sygdom. Jeg har på intet tidspunkt taget imod tilbud om medicin – men udelukkende fokuseret på den rette kost og ernæring, afgiftning af min krop, og på bevidste valg af det, som gør mig glad og godt. Du kan følge med her på siden, eller på min Facebook-side under samme navn, hvor jeg håber jeg kan inspirere dig til at vælge det liv og den sundhed der god for dig!

Få inspiration til selv at komme i gang med frisklavet plantekost

eller her: Veganerudfordringen

“Der er kun én ting, som vi med sikkerhed skal i livet – og det er at dø. Jeg har ofte mødt mennesker, som bruger dette faktum til at retfærdiggøre deres ambivalens i forhold til sundhedsoplysninger. Jeg ser anderledes på det. Jeg har aldrig passet på mit helbred i håbet om at blive udødelig. Godt helbred handler om til fulde at kunne nyde den tid vi har på jorden. Det handler om at være så funktionsdygtig som muligt livet igennem, og om at undgå ødelæggende, smertefulde og langvarige sygdommer. Der er bedre måder at dø – og at leve – på.” Dr. T. Colin Campbell, PhD

jette_simone

Med min skønne datter… Foto: Bo Christensen Fotografi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *